Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise curryballetjes met pindasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
500
g
gehakt half-om-half
▢
2
el
Thaise groene currypasta
▢
2
eiwitten
▢
1 ½
el
zonnebloemolie
▢
200
ml
kokosmelk
▢
3
el
pindakaas
▢
1
el
sojasaus
▢
3
stengels
citroengras
elk in 4 lange sprieten
▢
gesneden of 12 satestokjes
Instructies
Voorbereiden:
Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar.
Draai van het gehakt 24 stevige balletjes.
Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.
Bereiden
Verhit de grillpan goed voor.
Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. 3.
Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut.
Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan.
Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
Serveer de saus bij de spiesjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Thailand