Thaise curryballetjes met pindasaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 500 g gehakt half-om-half
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 2 eiwitten
  • 1 ½ el zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 3 stengels citroengras elk in 4 lange sprieten
  • gesneden of 12 satestokjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar.
  • Draai van het gehakt 24 stevige balletjes.
  • Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.

Bereiden

  • Verhit de grillpan goed voor.
  • Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. 3.
  • Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut.
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan.
  • Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  • Serveer de saus bij de spiesjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Thailand