Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekool met pruimen
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
el
zonnebloemolie
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
1
kleine
rode kool
500 g, gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
4
kruidnagels
▢
1
laurierblad
▢
300
ml
appelsap
▢
150
g
pruimen
voorgeweld
Instructies
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool.
Snijd de kool in vier parten.
Snijd de harde kern schuin uit de parten.
Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten.
Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee.
Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe.
Breng alles aan de kook.
Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in50min op een heel zacht vuur gaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van appelsap kunt u ook rode wijn gebruiken.
De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch