Rodekool met pruimen

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 kleine rode kool 500 g, gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 300 ml appelsap
  • 150 g pruimen voorgeweld

Instructies

  • Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool.
  • Snijd de kool in vier parten.
  • Snijd de harde kern schuin uit de parten.
  • Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten.
  • Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee.
  • Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
  • Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in50min op een heel zacht vuur gaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
  • Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van appelsap kunt u ook rode wijn gebruiken.
De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch