Rodekool met pruimen
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 kleine rode kool 500 g, gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 300 ml appelsap
- 150 g pruimen voorgeweld
Instructies
- Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool.
- Snijd de kool in vier parten.
- Snijd de harde kern schuin uit de parten.
- Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten.
- Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee.
- Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
- Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe.
- Breng alles aan de kook.
- Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in50min op een heel zacht vuur gaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
- Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van appelsap kunt u ook rode wijn gebruiken.
De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.
De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.