Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolsalade met honingdressing
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
el
vloeibare honing
▢
4
el
citroensap
▢
300
g
rode kool
in dunne reepjes
▢
4
el
rozijnen
▢
2
handsinaasappels
▢
50
g
walnoten
gepeld en grof gehakt
Instructies
Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper.
Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.
Bereiden
Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool.
Meng de appel en de noten door de rodekool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch