Rodekoolsalade met honingdressing

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el citroensap
  • 300 g rode kool in dunne reepjes
  • 4 el rozijnen
  • 2 handsinaasappels
  • 50 g walnoten gepeld en grof gehakt

Instructies

  • Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper.
  • Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.

Bereiden

  • Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
  • Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool.
  • Meng de appel en de noten door de rodekool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch