Rodekoolsalade met honingdressing
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 2 el vloeibare honing
- 4 el citroensap
- 300 g rode kool in dunne reepjes
- 4 el rozijnen
- 2 handsinaasappels
- 50 g walnoten gepeld en grof gehakt
Instructies
- Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper.
- Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.
Bereiden
- Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
- Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool.
- Meng de appel en de noten door de rodekool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.