Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rood zomerfruit in rode saus
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
schoongeboend
▢
125
g
bramen
▢
125
g
frambozen
▢
125
g
bosbessen
▢
375
g
aardbeien
▢
50
ml
rode wijn
▢
50
g
geleisuiker
Instructies
Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
Pers de vrucht uit.
Veeg de bramen,frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon.
Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal.
Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef.
Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.
Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee.
Serveer het dessert warm of laat het afkoelen.
Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht.
Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit