Rood zomerfruit in rode saus
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 125 g bramen
- 125 g frambozen
- 125 g bosbessen
- 375 g aardbeien
- 50 ml rode wijn
- 50 g geleisuiker
Instructies
- Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
- Pers de vrucht uit.
- Veeg de bramen,frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon.
- Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal.
- Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.
- Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef.
- Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.
- Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee.
- Serveer het dessert warm of laat het afkoelen.
- Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht.
Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.
Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.