Rood zomerfruit in rode saus

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 125 g bramen
  • 125 g frambozen
  • 125 g bosbessen
  • 375 g aardbeien
  • 50 ml rode wijn
  • 50 g geleisuiker

Instructies

  • Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
  • Pers de vrucht uit.
  • Veeg de bramen,frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon.
  • Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal.
  • Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef.
  • Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.
  • Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee.
  • Serveer het dessert warm of laat het afkoelen.
  • Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.

Notities / Tips / Wijnadvies

De smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht.
Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht