Snijd het spek in stukjes en prik ze op het vlees.
Snijd het vlees in tweeën, maar niet helemaal doorsnijden.
Kruiden. was de champignons, hak ze (niet te klein) en laat ze gedurende 3 tot 4 minuten in 30 g boter, zout, peper en de porto bakken tot al de vloeistof verdwenen is.
Dit mengsel met de lever, de cognac en de gemalen groene peper mengen.
Doe dit mengel in de opening van het vlees.
Sluit deze en doe er een fijn schijfje spek rond.
De opening moet goed afgesloten zijn.
Doe er een touwtje rond.
Snijd wortel en gepelde ui in kleine stukjes, leg ze in de braadschotel met 60 g boter en leg het gebraad erop.
Laat gedurende 15 tot 25 minuten braden, naargelang u het vlees minder of meer gebraden wil.
Verwijder het koordje, neem het spek weg, snijd in tamelijk dikke stukken en leg op de voorverwarmde schotel.
Deglaceer het gerecht met water, overgiet met saus en dien op in de sauspan.
Dien op met aardappelballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Indien u een gebonden saus verlangt, voeg er dan room of bewerkte boter bij: 1 eetlepel bloem gemengd met dezelfde hoeveelheid boter, met de vork zachtgemaakt.Aanbevolen wijn rode, stevige wijn.