Ossenhaas Lucullus
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het spek in stukjes en prik ze op het vlees.
- Snijd het vlees in tweeën, maar niet helemaal doorsnijden.
- Kruiden. was de champignons, hak ze (niet te klein) en laat ze gedurende 3 tot 4 minuten in 30 g boter, zout, peper en de porto bakken tot al de vloeistof verdwenen is.
- Dit mengsel met de lever, de cognac en de gemalen groene peper mengen.
- Doe dit mengel in de opening van het vlees.
- Sluit deze en doe er een fijn schijfje spek rond.
- De opening moet goed afgesloten zijn.
- Doe er een touwtje rond.
- Snijd wortel en gepelde ui in kleine stukjes, leg ze in de braadschotel met 60 g boter en leg het gebraad erop.
- Laat gedurende 15 tot 25 minuten braden, naargelang u het vlees minder of meer gebraden wil.
- Verwijder het koordje, neem het spek weg, snijd in tamelijk dikke stukken en leg op de voorverwarmde schotel.
- Deglaceer het gerecht met water, overgiet met saus en dien op in de sauspan.
- Dien op met aardappelballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Indien u een gebonden saus verlangt, voeg er dan room of bewerkte boter bij: 1 eetlepel bloem gemengd met dezelfde hoeveelheid boter, met de vork zachtgemaakt.
Aanbevolen wijn
rode, stevige wijn.
rode, stevige wijn.