Ossenhaas Lucullus

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Ossenhaas 1,250 kg (of 2 kleine)
  • 100 g vet spek
  • 200 g getruffeerde ganzenlever
  • 150 g champignons
  • 1 dl porto
  • 1 eetlepel cognac
  • 3 groene peperkorrels
  • fijne schijfjes spek
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 100 g boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het spek in stukjes en prik ze op het vlees.
  • Snijd het vlees in tweeën, maar niet helemaal doorsnijden.
  • Kruiden. was de champignons, hak ze (niet te klein) en laat ze gedurende 3 tot 4 minuten in 30 g boter, zout, peper en de porto bakken tot al de vloeistof verdwenen is.
  • Dit mengsel met de lever, de cognac en de gemalen groene peper mengen.
  • Doe dit mengel in de opening van het vlees.
  • Sluit deze en doe er een fijn schijfje spek rond.
  • De opening moet goed afgesloten zijn.
  • Doe er een touwtje rond.
  • Snijd wortel en gepelde ui in kleine stukjes, leg ze in de braadschotel met 60 g boter en leg het gebraad erop.
  • Laat gedurende 15 tot 25 minuten braden, naargelang u het vlees minder of meer gebraden wil.
  • Verwijder het koordje, neem het spek weg, snijd in tamelijk dikke stukken en leg op de voorverwarmde schotel.
  • Deglaceer het gerecht met water, overgiet met saus en dien op in de sauspan.
  • Dien op met aardappelballetjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Indien u een gebonden saus verlangt, voeg er dan room of bewerkte boter bij: 1 eetlepel bloem gemengd met dezelfde hoeveelheid boter, met de vork zachtgemaakt.
Aanbevolen wijn
rode, stevige wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees