Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltortilla van Tina de Vries
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
aardappelen
300 gr
▢
1
ui
▢
3
eieren
▢
peper
▢
zout
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
Dep ze droog in een theedoek.
Halveer de ui en snijd in dunne halve plakken.
Klop de eieren los met peper & zout.
Verhit in een koekenpan met een dikke bodem een beetje olijfolie.
Bak de aardappelplakjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Doe de uiringen erbij en bak nog enkele minuten mee.
Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel tot de aardappels gaar zijn (af en toe roeren om aanbakken te voorkomen).
Roer de aardappels goed door de geklopte eieren.
Maak de koekenpan schoon.
Doe wederom een beetje olijfolie in de pan en maak de olie heel heet.
Doe het ei-aardappelmengsel erbij tot de bovenkant (bijna) gestold is.
Draai de tortilla om, via een deksel, en bak de andere kant bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm of koud met (knoflook) mayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst