Aardappeltortilla van Tina de Vries

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 aardappelen 300 gr
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Dep ze droog in een theedoek.
  • Halveer de ui en snijd in dunne halve plakken.
  • Klop de eieren los met peper & zout.
  • Verhit in een koekenpan met een dikke bodem een beetje olijfolie.
  • Bak de aardappelplakjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  • Doe de uiringen erbij en bak nog enkele minuten mee.
  • Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel tot de aardappels gaar zijn (af en toe roeren om aanbakken te voorkomen).
  • Roer de aardappels goed door de geklopte eieren.
  • Maak de koekenpan schoon.
  • Doe wederom een beetje olijfolie in de pan en maak de olie heel heet.
  • Doe het ei-aardappelmengsel erbij tot de bovenkant (bijna) gestold is.
  • Draai de tortilla om, via een deksel, en bak de andere kant bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm of koud met (knoflook) mayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst