Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van koolrabi met aardbeien en koriander
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
4
el
olijfolie
▢
1½
tl
honing
▢
1
koolrabi
▢
1
sjalot
fijngehakt
▢
250
g
aardbeien
▢
2
el
verse koriander
fijngehakt
Instructies
Voorbereiden:
Rasp de gele schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
Klop in een schaal een dressing van het limoensap met de olie, de honing en naar smaak zout en peper.
Schil de koolrabi, snijd hem in dunne plakken en snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes.
Meng de koolrabi en de sjalot door de dressing en laat de dressing minimaal 30 minuten intrekken.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
Meng de aardbeien met de geraspte limoenschil en laat dit 30 min. marineren.
Bereiden
Schep de aardbeien en koriander door de koolrabi en maal er nog wat verse peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij gegrilde kip of kalfsvlees.
De zoete aardbeien in deze frisse, aromatische salade smaken goed bij de pittige koolrab.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
/
Salade