Salade van koolrabi met aardbeien en koriander
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 limoen
- 4 el olijfolie
- 1½ tl honing
- 1 koolrabi
- 1 sjalot fijngehakt
- 250 g aardbeien
- 2 el verse koriander fijngehakt
Instructies
Voorbereiden:
- Rasp de gele schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
- Klop in een schaal een dressing van het limoensap met de olie, de honing en naar smaak zout en peper.
- Schil de koolrabi, snijd hem in dunne plakken en snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes.
- Meng de koolrabi en de sjalot door de dressing en laat de dressing minimaal 30 minuten intrekken.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
- Meng de aardbeien met de geraspte limoenschil en laat dit 30 min. marineren.
Bereiden
- Schep de aardbeien en koriander door de koolrabi en maal er nog wat verse peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij gegrilde kip of kalfsvlees.
De zoete aardbeien in deze frisse, aromatische salade smaken goed bij de pittige koolrab.