Salade van koolrabi met aardbeien en koriander

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • tl honing
  • 1 koolrabi
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 250 g aardbeien
  • 2 el verse koriander fijngehakt

Instructies

Voorbereiden:

  • Rasp de gele schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal een dressing van het limoensap met de olie, de honing en naar smaak zout en peper.
  • Schil de koolrabi, snijd hem in dunne plakken en snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes.
  • Meng de koolrabi en de sjalot door de dressing en laat de dressing minimaal 30 minuten intrekken.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
  • Meng de aardbeien met de geraspte limoenschil en laat dit 30 min. marineren.

Bereiden

  • Schep de aardbeien en koriander door de koolrabi en maal er nog wat verse peper over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij gegrilde kip of kalfsvlees.
De zoete aardbeien in deze frisse, aromatische salade smaken goed bij de pittige koolrab.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten / Salade