Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salsa van tomaat
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
limoen
schoongeboend
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
8
trostomaten
▢
3
el
olijfolie
extra vierge
▢
gedroogde
chilipeper
uit molentje
▢
4
el
koriander
verse / grof gehakt
Instructies
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil.
Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 minuten.
Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Roer de olie door de sjalotten.
Schep de tomaat en koriander erdoor en breng de salsa pittig op smaak met zout en chilipeper.
Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten