Salsa van tomaat

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen schoongeboend
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 8 trostomaten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • gedroogde chilipeper uit molentje
  • 4 el koriander verse / grof gehakt

Instructies

  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil.
  • Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 minuten.
  • Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Roer de olie door de sjalotten.
  • Schep de tomaat en koriander erdoor en breng de salsa pittig op smaak met zout en chilipeper.
  • Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten