Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbakken met kikkererwten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dl
appelsap
▢
1½
eetlepel
maïzena
▢
3
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
2
eetlepels
maïsolie
▢
300
g
broccoli
▢
300
g
bloemkool
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
eetlepels
appelsap
▢
1
blikje
kikkererwten
± 450 g
Instructies
Klop het appelsap met de maïzena en de sojasaus tot een homogeen mengsel en zet het apart.
Verhit een wok of royale hapjespan, voeg de olie toe en wals goed, zodat de wanden ook zijn bedekt.
Voeg de schoongemaakte, in kleine roosjes verdeelde broccoli en bloemkool toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de gepelde fijngehakte ui en knoflook toe en roerbak weer 1-2 minuten.
Voeg de eetlepels appelsap toe, dek de pan af en kook de groenten in 3-5 minuten bijna gaar.
Voeg de uitgelekte kikkererwten en het sojasausmengsel toe en kook alles, al roerend, nog ± 3 minuten door tot de saus mooi gebonden is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch