Roerbakken met kikkererwten
Ingrediënten
- 1 dl appelsap
- 1½ eetlepel maïzena
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels maïsolie
- 300 g broccoli
- 300 g bloemkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels appelsap
- 1 blikje kikkererwten ± 450 g
Instructies
- Klop het appelsap met de maïzena en de sojasaus tot een homogeen mengsel en zet het apart.
- Verhit een wok of royale hapjespan, voeg de olie toe en wals goed, zodat de wanden ook zijn bedekt.
- Voeg de schoongemaakte, in kleine roosjes verdeelde broccoli en bloemkool toe en roerbak 1 minuut.
- Voeg de gepelde fijngehakte ui en knoflook toe en roerbak weer 1-2 minuten.
- Voeg de eetlepels appelsap toe, dek de pan af en kook de groenten in 3-5 minuten bijna gaar.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten en het sojasausmengsel toe en kook alles, al roerend, nog ± 3 minuten door tot de saus mooi gebonden is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.