Roerbakken met kikkererwten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl appelsap
  • eetlepel maïzena
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels maïsolie
  • 300 g broccoli
  • 300 g bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels appelsap
  • 1 blikje kikkererwten ± 450 g

Instructies

  • Klop het appelsap met de maïzena en de sojasaus tot een homogeen mengsel en zet het apart.
  • Verhit een wok of royale hapjespan, voeg de olie toe en wals goed, zodat de wanden ook zijn bedekt.
  • Voeg de schoongemaakte, in kleine roosjes verdeelde broccoli en bloemkool toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de gepelde fijngehakte ui en knoflook toe en roerbak weer 1-2 minuten.
  • Voeg de eetlepels appelsap toe, dek de pan af en kook de groenten in 3-5 minuten bijna gaar.
  • Voeg de uitgelekte kikkererwten en het sojasausmengsel toe en kook alles, al roerend, nog ± 3 minuten door tot de saus mooi gebonden is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch