1kgpompoenblijft over ± 600 g geschild, zonder zaden
2eetlepelszonnebloemolieof maïsolie
2uien
1rode peperof 2 theelepels sambal oelek
400gkipfilet
1rode paprika
2eetlepelsThaise vissausof Japanse sojasaus
2eetlepelsverse koriander
1eetlepelgeroosterde sesamzaadjes
Instructies
Snijd het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes en vervolgens in stukjes.
Verhit een wok of wijde braadpan en verhit de olie daarin.
Voeg de gepelde, fijngesnipperde ui en de van zaad en zaadlijsten ontdane, heel fijn gesneden peper (of de sambal) toe en roerbak 1 minuut.
Dep de kipfilet droog, snijd hem in reepjes, voeg die toe en bak de kip al roerend in 3-4 minuten bruin.
Voeg de paprika, de pompoen en de vissaus toe en roerbak onder voorzichtig omscheppen ± 4 minuten tot de pompoen net zacht is.
Strooi er voor het serveren de fijngeknipte koriander en de sesamzaadjes over en serveer met gekookte zilvervliesrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door zijn neutrale smaak zijn de mogelijkheden met pompoen bijzonder groot. In dit recept is de pompoen -rijk aan de mineralen kalium en foliumzuur en de vitaminen B caroteen, B5 en C- goed te vervangen door een familielid: de courgette.