Roergebakken pompoen met kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen blijft over ± 600 g geschild, zonder zaden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of maïsolie
  • 2 uien
  • 1 rode peper of 2 theelepels sambal oelek
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels Thaise vissaus of Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes en vervolgens in stukjes.
  • Verhit een wok of wijde braadpan en verhit de olie daarin.
  • Voeg de gepelde, fijngesnipperde ui en de van zaad en zaadlijsten ontdane, heel fijn gesneden peper (of de sambal) toe en roerbak 1 minuut.
  • Dep de kipfilet droog, snijd hem in reepjes, voeg die toe en bak de kip al roerend in 3-4 minuten bruin.
  • Voeg de paprika, de pompoen en de vissaus toe en roerbak onder voorzichtig omscheppen ± 4 minuten tot de pompoen net zacht is.
  • Strooi er voor het serveren de fijngeknipte koriander en de sesamzaadjes over en serveer met gekookte zilvervliesrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door zijn neutrale smaak zijn de mogelijkheden met pompoen bijzonder groot. In dit recept is de pompoen -rijk aan de mineralen kalium en foliumzuur en de vitaminen B caroteen, B5 en C- goed te vervangen door een familielid: de courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Roerbakken / Wokken