Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Mattentaartjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
ml
rauwe melk
▢
0,5
l
karnemelk
▢
honing
▢
2
eieren
▢
40
gr
suiker
Instructies
Vul een grote pot met een klein beetje water zodat de melk die je gaat opkoken niet blijft plakken.
Voeg 750ml rauwe melk toe.
Kook de melk op, laat een beetje opkomen en doof dan het vuur maar laat de pot op het vuur staan.
Voeg daar een halve liter karnemelk aan toe en roer goed.
Laat 5 min staan zodat de melk begint te kabbelen/stremmen.
Neem een tweede pot, leg daarop een zeef en daarover een natte handdoek en giet de gestremde melk erdoor.
Laat twee uur uitlekken tot er een harde massa overblijft, stevige matten.
Leg de matten in een grote kom en voeg daar twee eidooiers bij, een scheut honing en meng tot je een gladde massa met kabbelende structuur bekomt.
Klopt het eiwit van de twee eieren apart op met 40 gr suiker.
Meng het opgeklopt eiwit met de matten.
Vul 6 vormpjes met kant en klaar bladerdeeg, prik in, doreer ze en vul ze met het mengsel.
Leg daarover dekseltjes van het bladerdeeg, doreer opnieuw en knip 1x in zodat ze stoom kunnen vrijlaten.
Bak 25min op 200°.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch