Mattentaartjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 ml rauwe melk
  • 0,5 l karnemelk
  • honing
  • 2 eieren
  • 40 gr suiker

Instructies

  • Vul een grote pot met een klein beetje water zodat de melk die je gaat opkoken niet blijft plakken.
  • Voeg 750ml rauwe melk toe.
  • Kook de melk op, laat een beetje opkomen en doof dan het vuur maar laat de pot op het vuur staan.
  • Voeg daar een halve liter karnemelk aan toe en roer goed.
  • Laat 5 min staan zodat de melk begint te kabbelen/stremmen.
  • Neem een tweede pot, leg daarop een zeef en daarover een natte handdoek en giet de gestremde melk erdoor.
  • Laat twee uur uitlekken tot er een harde massa overblijft, stevige matten.
  • Leg de matten in een grote kom en voeg daar twee eidooiers bij, een scheut honing en meng tot je een gladde massa met kabbelende structuur bekomt.
  • Klopt het eiwit van de twee eieren apart op met 40 gr suiker.
  • Meng het opgeklopt eiwit met de matten.
  • Vul 6 vormpjes met kant en klaar bladerdeeg, prik in, doreer ze en vul ze met het mengsel.
  • Leg daarover dekseltjes van het bladerdeeg, doreer opnieuw en knip 1x in zodat ze stoom kunnen vrijlaten.
  • Bak 25min op 200°.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch