Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van gemarineerde bieten en avocado
AllerHande 10 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bak
gekookte bieten
500 g
▢
1
eetlepel
witte-wijnazijn
▢
2
eetlepels
medium dry sherry
▢
4
eetlepels
walnootolie
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
bakje
pecannoten
80 g
▢
versgemalen citroenpeper
molentje
▢
½
krop
Romaine sla
▢
1
avocado
Instructies
Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
Noten overdoen in kommetje.
Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
Sla over vier diepe borden verdelen.
Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Boulognestokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Salade