Salade van gemarineerde bieten en avocado

AllerHande 10 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak gekookte bieten 500 g
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 bakje pecannoten 80 g
  • versgemalen citroenpeper molentje
  • ½ krop Romaine sla
  • 1 avocado

Instructies

  • Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
  • In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
  • In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
  • Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
  • Noten overdoen in kommetje.
  • Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
  • Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
  • Sla over vier diepe borden verdelen.
  • Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Boulognestokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Salade