Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sperziebonen aardappelomelet
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
zout
▢
500
gr
sperziebonen
panklare
▢
2
tomaten
▢
2
sjalotjes
▢
3
eieren
▢
3
eetlepels
melk
▢
¼
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
▢
peper
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
150
g
magere spekreepjes
▢
225
gr
aardappelgoltjes
▢
2
eetlepels
Parmezaan
geraspt
Instructies
In pan met weinig water en zout sperziebonen ca. 5 minuten koken.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
In kom eieren loskloppen met melk, kruidnagelpoeder,nootmuskaat, zout en peper. In grote koekenpan olie verhitten.
Sjalot en spekreepjes ca. 3 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
Sperziebonen afgieten.
Sperziebonen, tomaatreepjes en aardappelgolfjes toevoegen in grote koekenpan
en al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Eiermengsel erover schenken en in ca. 10 á 12 minuten zachtjes laten stollen. Bovenkant bestrooien met kaas.
Omelet in vieren snijden.
Op twee borden elk 2 punten van omelet leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees