Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie met citroendressing
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gele paprika
▢
1
kg
verse spinazie
▢
1
citroen
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
zwarte peper
versgemalen
Instructies
Voorbereiden:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Paprika wassen, schoonmaken en halveren.
Paprikahelften met schil bovenop grillplaat leggen.
Plaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 15 minuten roosteren tot schil zwartgeblakerd is.
Intussen spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
Citroen uitpersen.
In schaal 2 eetlepels citroensap (rest wordt niet gebruikt), olie, zout en peper tot dressing roeren.
Paprika in kom leggen, afdekken en ca. 10 minuten laten staan.
Met puntig mesje schil van paprika trekken.
Paprika in reepjes snijden.
Reepjes halveren.
Bereiden:
Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
Bestrooien met zout en spinazie nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
Spinazie in vergiet laten uitlekken en met (houten)lepel meeste vocht eruit drukken.
Spinazie en paprikareepjes door dressing scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met varkensfiletlapjes en pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten