Spinazie met citroendressing

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

Voorbereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Paprika wassen, schoonmaken en halveren.
  • Paprikahelften met schil bovenop grillplaat leggen.
  • Plaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 15 minuten roosteren tot schil zwartgeblakerd is.
  • Intussen spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
  • Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
  • Citroen uitpersen.
  • In schaal 2 eetlepels citroensap (rest wordt niet gebruikt), olie, zout en peper tot dressing roeren.
  • Paprika in kom leggen, afdekken en ca. 10 minuten laten staan.
  • Met puntig mesje schil van paprika trekken.
  • Paprika in reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.

Bereiden:

  • Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
  • Bestrooien met zout en spinazie nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Spinazie in vergiet laten uitlekken en met (houten)lepel meeste vocht eruit drukken.
  • Spinazie en paprikareepjes door dressing scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met varkensfiletlapjes en pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten