Spinazie met citroendressing
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 kg verse spinazie
- 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- zwarte peper versgemalen
Instructies
Voorbereiden:
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Paprika wassen, schoonmaken en halveren.
- Paprikahelften met schil bovenop grillplaat leggen.
- Plaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 15 minuten roosteren tot schil zwartgeblakerd is.
- Intussen spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
- Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
- Citroen uitpersen.
- In schaal 2 eetlepels citroensap (rest wordt niet gebruikt), olie, zout en peper tot dressing roeren.
- Paprika in kom leggen, afdekken en ca. 10 minuten laten staan.
- Met puntig mesje schil van paprika trekken.
- Paprika in reepjes snijden.
- Reepjes halveren.
Bereiden:
- Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
- Bestrooien met zout en spinazie nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
- Spinazie in vergiet laten uitlekken en met (houten)lepel meeste vocht eruit drukken.
- Spinazie en paprikareepjes door dressing scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met varkensfiletlapjes en pasta.