Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazierolletjes met mozzarella
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
spinazie
▢
zout
▢
zwarte peper
versgemalen
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
125
g
mozzarella
Instructies
Spinazie schoonmaken en wassen.
In grote pan helft van spinazie met aanhangend water aan de kook brengen en iets laten slinken.
Rest van spinazie toevoegen en geheel in ca. 3 minuten laten slinken.
In vergiet spinazie goed laten uitlekken.
(Niet fijnhakken!)
Peper en zout erdoor mengen.
Knoflook pellen en in lengte halveren.
In grote koekenpan 11/2 eetlepel olie licht verwarmen en hierin gehalveerde knoflookteentjes ca. 1 minuut meewarmen, zonder ze te laten kleuren.
Knoflookolie van vuur nemen en boven kopje door zeef schenken.
Mozzarella in 8 plakjes snijden.
Goed uitgelekte spinazie in 8 porties verdelen en elke portie tot rolletje vormen, iets stevig drukken.
In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en spinazierolletjes hierin op laag vuur kort bakken.
Spinazierolletjes keren en bedekken met plakjes mozzarella.
Mozzarella iets laten smelten.
Rolletjes over vier borden verdelen en op ieder rolletje wat knoflookolie sprenkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met lamskoteletjes en pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch