Spinazierolletjes met mozzarella

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo spinazie
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 g mozzarella

Instructies

  • Spinazie schoonmaken en wassen.
  • In grote pan helft van spinazie met aanhangend water aan de kook brengen en iets laten slinken.
  • Rest van spinazie toevoegen en geheel in ca. 3 minuten laten slinken.
  • In vergiet spinazie goed laten uitlekken.
  • (Niet fijnhakken!)
  • Peper en zout erdoor mengen.
  • Knoflook pellen en in lengte halveren.
  • In grote koekenpan 11/2 eetlepel olie licht verwarmen en hierin gehalveerde knoflookteentjes ca. 1 minuut meewarmen, zonder ze te laten kleuren.
  • Knoflookolie van vuur nemen en boven kopje door zeef schenken.
  • Mozzarella in 8 plakjes snijden.
  • Goed uitgelekte spinazie in 8 porties verdelen en elke portie tot rolletje vormen, iets stevig drukken.
  • In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en spinazierolletjes hierin op laag vuur kort bakken.
  • Spinazierolletjes keren en bedekken met plakjes mozzarella.
  • Mozzarella iets laten smelten.
  • Rolletjes over vier borden verdelen en op ieder rolletje wat knoflookolie sprenkelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met lamskoteletjes en pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch