Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskoolstamppot met chorizo
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
spitskool
van ca. 1 kg
▢
750
g
aardappels
kruimige
▢
1
grote
ui
▢
150
g
chorizo
stukje,
▢
1
theelepel
tijm
▢
½
tablet
vleesbouillon
▢
1
theelepel
karwijzaad
kummel,
▢
1
rookworst
á 250 g
Instructies
Spitskool schoonmaken, wassen en in grove repen snijden.
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
Chorizo in -blokjes snijden.
In braadpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken.
Uit pan op bord scheppen.
In bakvet ui zachtjes ca. 1 minuut fruiten.
Spitskool, aardappel en tijm al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en ca. 11/2 dl water en karwij toevoegen.
Met deksel schuin op pan aardappel en spitskool in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken, regelmatig omscheppen.
Intussen rookworst in plakjes snijden.
Met stamper aardappels en spitskool grof door elkaar stampen.
Rookworst en chorizo erdoor scheppen.
Stamppot nog even doorwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
/
Varkensvlees