Spitskoolstamppot met chorizo
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 spitskool van ca. 1 kg
- 750 g aardappels kruimige
- 1 grote ui
- 150 g chorizo stukje,
- 1 theelepel tijm
- ½ tablet vleesbouillon
- 1 theelepel karwijzaad kummel,
- 1 rookworst á 250 g
Instructies
- Spitskool schoonmaken, wassen en in grove repen snijden.
- Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
- Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
- Chorizo in -blokjes snijden.
- In braadpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken.
- Uit pan op bord scheppen.
- In bakvet ui zachtjes ca. 1 minuut fruiten.
- Spitskool, aardappel en tijm al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en ca. 11/2 dl water en karwij toevoegen.
- Met deksel schuin op pan aardappel en spitskool in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken, regelmatig omscheppen.
- Intussen rookworst in plakjes snijden.
- Met stamper aardappels en spitskool grof door elkaar stampen.
- Rookworst en chorizo erdoor scheppen.
- Stamppot nog even doorwarmen.