Spitskoolstamppot met chorizo

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 spitskool van ca. 1 kg
  • 750 g aardappels kruimige
  • 1 grote ui
  • 150 g chorizo stukje,
  • 1 theelepel tijm
  • ½ tablet vleesbouillon
  • 1 theelepel karwijzaad kummel,
  • 1 rookworst á 250 g

Instructies

  • Spitskool schoonmaken, wassen en in grove repen snijden.
  • Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
  • Chorizo in -blokjes snijden.
  • In braadpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In bakvet ui zachtjes ca. 1 minuut fruiten.
  • Spitskool, aardappel en tijm al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en ca. 11/2 dl water en karwij toevoegen.
  • Met deksel schuin op pan aardappel en spitskool in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken, regelmatig omscheppen.
  • Intussen rookworst in plakjes snijden.
  • Met stamper aardappels en spitskool grof door elkaar stampen.
  • Rookworst en chorizo erdoor scheppen.
  • Stamppot nog even doorwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees