Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitjes stew
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
sjalotjes
▢
750
g
spruitjes
▢
4
aardappels
vastkokend,
▢
25
g
boter
of margarine
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
2
theelepels
bouillonpoeder
▢
1
theelepel
tijm
▢
nootmuskaat
▢
peper
Instructies
Sjalotjes pellen en in vieren snijden.
Spruitjes schoonmaken, wassen en grote spruitjes halveren.
Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden.
In braadpan boter verhitten.
Sjalotjes met chilipoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Spruitjes en aardappel erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
1 1/2 dl water, bouillonpoeder en tijm aan spruitjes toevoegen.
Met deksel schuin op pan spruitjes-stew in ca. 10 à 15 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met varkensfiletlapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Stoofpot