Spruitjes stew
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 6 sjalotjes
- 750 g spruitjes
- 4 aardappels vastkokend,
- 25 g boter of margarine
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 1 theelepel tijm
- nootmuskaat
- peper
Instructies
- Sjalotjes pellen en in vieren snijden.
- Spruitjes schoonmaken, wassen en grote spruitjes halveren.
- Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden.
- In braadpan boter verhitten.
- Sjalotjes met chilipoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Spruitjes en aardappel erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
- 1 1/2 dl water, bouillonpoeder en tijm aan spruitjes toevoegen.
- Met deksel schuin op pan spruitjes-stew in ca. 10 à 15 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met varkensfiletlapjes.