Spruitjes stew

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 sjalotjes
  • 750 g spruitjes
  • 4 aardappels vastkokend,
  • 25 g boter of margarine
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • nootmuskaat
  • peper

Instructies

  • Sjalotjes pellen en in vieren snijden.
  • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote spruitjes halveren.
  • Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Sjalotjes met chilipoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Spruitjes en aardappel erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
  • 1 1/2 dl water, bouillonpoeder en tijm aan spruitjes toevoegen.
  • Met deksel schuin op pan spruitjes-stew in ca. 10 à 15 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met varkensfiletlapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Stoofpot