Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofvlees met frites
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
appels
▢
400
g
bieflapjes
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
peper
▢
600
g
ovenfrites
▢
1
eetlepel
boter
of margarine
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
zout
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Uien pellen en in ringen snijden.
Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
Parten in lengte in plakjes snijden.
Bieflapjes in reepjes van ca. 1 cm dik snijden en bestrooien met gemberpoeder en peper.
Ovenfrites op bakplaat uitspreiden en in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Ketjap, nootmuskaat en 2 eetlepels water toevoegen.
Mengsel afgedekt in ca. 10 minuten op laag vuur gaar stoven.
Vlees toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen.
Op smaak brengen met zout.
Frites over vier borden verdelen.
'Stoofvlees' ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rode kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot