Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten kippensoep met maïs
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
1
kipfilet fumé
ca. 125 g,
▢
1
kleine
ui
▢
1
dunne
prei
▢
1
blikje
maïs
netto ca. 150 g, Bonduelle,
▢
½
eetlepel
olijfolie
▢
1
blik
tomatenblokjes
netto ca. 400 g, AH,
▢
2
theelepels
tacokruiden
▢
2
tabletten
kippenbouillon
▢
zout
▢
peper
▢
3
takjes
peterselie
Instructies
Voorbereiden:
Kipfilet in stukjes snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen.
Maïs afgieten.
Bereiden:
In soeppan olie verhitten.
Ui ca. 1 minuut fruiten.
Toevoegen: tomatenblokjes, 3 dl water, maïs, kipfilet en tacokruiden. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Prei erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In twee kommen scheppen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Serveren met tortillachips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep