Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaten maaltijdsoep met balletjes
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
rundergehakt
▢
zout
▢
peper
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
boter of margarine
▢
1
pot
rundvleesbouillon
340 ml,
▢
750
ml
tomatensap
▢
50
g
rijst of vermicelli
▢
1
kruidenbuiltje voor tomatensoep
Honig,
▢
500
g
tomaten
▢
1
dunne
prei
Instructies
In kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.
Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen.
In (soep)pan boter verhitten.
Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
Toevoegen: bouillon, tomatensap, rijst, gehaktballetjes en kruidenbuiltje.
Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
Intussen ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water,
ontvellen en in vieren snijden.
Pitjes verwijderen.
Prei schoonmaken, wassen en in heel dunne ringetjes snijden.
Tomaat en prei aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
Serveren met Turks brood en geraspte kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Soep