Vruchtenmix ca. 1 á 1 1/2 uur van tevoren op kamertemperatuur laten ontdooien.)
Vruchtenmix in keukenmachine of met staafmixer pureren.
Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen.
Met citroentrekker dunne reepjes van schil trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in dunne reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen.
Sinaasappel uitpersen.
Sjalotje pellen en snipperen.
In pan 1 eetlepel boter verhitten.
Sjalot al omscheppend ca. 1 minuut bakken.
Vruchtenpuree, sinaasappelsap, 3 eetlepels wijn, tijm en bouillonpoeder erdoor roeren en al roerend langzaam aan de kook brengen.
Bosvruchtensaus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Boven andere pan saus door zeef wrijven.
Laten afkoelen.
Crème fraîche en citroensap tot sausje roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Uit koolbladeren harde nerf wigvormig wegsnijden.
Bladeren ca.3á4 minuten in kokend water leggen,uit pan nemen en afspoelen onder koud water. Bladeren droogdeppen met keukenpapier.
Tournedos elk in 4 gelijke stukjes snijden.
Bereiden:
Vier borden voorverwarmen. In pan fond, rozemarijn en rest van wijn aan de kook brengen.
Rest van boter in kleine blokjes snijden.
Bosvruchtensaus zachtjes verwarmen.
Van vuur af boterblokjes erdoor kloppen.
Tournedos in kokende bouillon leggen en net tegen de kook aan in ca. 4 minuten rosé laten worden.