Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uiensoep met Indiase kruiden
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
kalkoengehakt
Friki,
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
zakje
uiensoepgroente
350 g,
▢
6
eetlepels
milde Curry-pasta
milde Indiase kruiden-pasta, potje á 283 g, Patak's,
▢
3
eetlepels
maïzena
▢
1
blik
jonge kapucijners
netto 800 g, AH,
▢
15
g
koriander
verse
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
teentje
knoflook
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Van kalkoengehakt ca. 20 balletjes rollen.
In grote braadpan olie verhitten.
Uiensoepgroente ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Gehaktballetjes er voorzichtig doorscheppen en ca. 5 minuten afgedekt smoren, af en toe omscheppen.
Curry-pasta er voorzichtig doorroeren.
1 Liter water toevoegen en soep aan de kook brengen.
Maïzena in kopje met 3 eetlepels water
tot glad papje roeren.
Aan kokende soep toevoegen en blijven roeren tot soep licht gebonden is.
Kapucijners afgieten, aan soep toevoegen en nog ca. 5 minuten op laag vuur meewarmen, niet meer laten koken.
Intussen koriander in kopje fijnknippen.
Crème fraîche in kommetje doen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep op smaak brengen met zout.
Soep in vier soepkommen scheppen.
In elke kom 1 eetlepel crème fraîche scheppen, bestrooien met gedeelte van koriander.
Rest van crème fraîche en koriander apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalkoen
/
Soep