Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfiletlapje met mangocompote
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
stevige
appels
Jonagold,
▢
1
mango
▢
3
takjes
tijm
zakje á 15 g,
▢
2
dl
appelsap
▢
4
varkensfiletlapjes
á ca. 100 g, zelfbediening,
▢
½
theelepel
kaneelpoeder
▢
zout
▢
peper
▢
25
g
boter
of margarine
Instructies
Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in stukjes -snijden.
Mango schillen.
Vruchtvlees in plakken van pit snijden, plakken in stukjes snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen.
In pan appel, mango, 1 dl appelsap en helft van tijm afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Appel en mango tot grove compote roeren.
Laten afkoelen.
Intussen vlees bestrooien met kaneelpoeder, zout en peper.
In koekenpan boter verhitten.
Vlees in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
Vlees op vier borden leggen.
Rest van appelsap door bakvet roeren.
Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Jus over vlees scheppen.
Compote ernaast scheppen.
Rest van tijm erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees