Varkensfiletlapje met mangocompote

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stevige appels Jonagold,
  • 1 mango
  • 3 takjes tijm zakje á 15 g,
  • 2 dl appelsap
  • 4 varkensfiletlapjes á ca. 100 g, zelfbediening,
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • zout
  • peper
  • 25 g boter of margarine

Instructies

  • Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in stukjes -snijden.
  • Mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden, plakken in stukjes snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In pan appel, mango, 1 dl appelsap en helft van tijm afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Appel en mango tot grove compote roeren.
  • Laten afkoelen.
  • Intussen vlees bestrooien met kaneelpoeder, zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Vlees in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Vlees op vier borden leggen.
  • Rest van appelsap door bakvet roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Compote ernaast scheppen.
  • Rest van tijm erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees