Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkel met tomaten en spekjes
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
venkelknollen
▢
zout
▢
6
tomaten
▢
1
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
½
pakje
magere spekreepjes
á ca. 250 g,
▢
11/2
dl
droge witte wijn
▢
2
laurierblaadjes
▢
peper
Instructies
Venkel wassen en schoonmaken, mooi groen bewaren, venkel in kwarten snijden.
Venkel in water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
Tomaten onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water, ontvellen en in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
In pan olie verhitten en ui, knoflook en spekreepjes ca. 3 minuten bakken.
Tomaat, wijn en laurierblaadjes toevoegen.
Tomatensaus ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
Venkel door tomatensaus scheppen en afgedekt ca. 5 minuten meestoven.
Laurierblaadjes verwijderen.
Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Venkelgroen erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met bijvoorbeeld ovenschotel van varkensvlees en bonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees