Venkel met tomaten en spekjes
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 2 grote venkelknollen
- zout
- 6 tomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ pakje magere spekreepjes á ca. 250 g,
- 11/2 dl droge witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- peper
Instructies
- Venkel wassen en schoonmaken, mooi groen bewaren, venkel in kwarten snijden.
- Venkel in water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
- Tomaten onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water, ontvellen en in stukjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- In pan olie verhitten en ui, knoflook en spekreepjes ca. 3 minuten bakken.
- Tomaat, wijn en laurierblaadjes toevoegen.
- Tomatensaus ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
- Venkel door tomatensaus scheppen en afgedekt ca. 5 minuten meestoven.
- Laurierblaadjes verwijderen.
- Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
- Venkelgroen erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met bijvoorbeeld ovenschotel van varkensvlees en bonen.