Venkel met tomaten en spekjes

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Venkel wassen en schoonmaken, mooi groen bewaren, venkel in kwarten snijden.
  • Venkel in water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
  • Tomaten onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water, ontvellen en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten en ui, knoflook en spekreepjes ca. 3 minuten bakken.
  • Tomaat, wijn en laurierblaadjes toevoegen.
  • Tomatensaus ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Venkel door tomatensaus scheppen en afgedekt ca. 5 minuten meestoven.
  • Laurierblaadjes verwijderen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Venkelgroen erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met bijvoorbeeld ovenschotel van varkensvlees en bonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees