Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelbootjes met doperwtjes
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
venkelknol
300 á 350 g,
▢
50
g
doperwtjes
diepvries,
▢
1
eetlepel
bote
r of margarine,
▢
zout
Instructies
Van onderkant van venkelknol plakje afsnijden en twee buitenste bladeren van venkel
afpellen, stukje (ca. 3 cm) van stengel eraan laten zitten.
Venkel in vieren snijden, harde kern en stengels wegsnijden.
Venkel in heel smalle reepjes snijden, mooi groen bewaren.
In pan venkelbootjes en reepjes in 6 minuten gaarkoken.
In andere pan doperwtjes volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
Venkelgroen fijnsnijden.
Venkelbootjes laten uitlekken.
Venkel en doperwtjes afgieten en door elkaar scheppen.
Boter en venkelgroen door groente roeren.
Op smaak brengen met zout.
Venkelbootjes met venkelmengsel vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Jaargetijde:
Snel te maken