Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wittekoolsoep
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
150
g
magere spekblokjes
bakje á 250 g, AH,
▢
150
g
fijne soepgroente
▢
500
g
witte kool
gesneden
▢
1
blikje
witte bonen in tomatensaus
netto 350 g, AH,
▢
1
eetlepel
Italiaanse keukenkruiden
▢
1
blik
tomatenblokjes
netto 400 g, AH,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
4
eetlepels
geraspte Parmezaanse kaas
▢
2
eetlepels
oregano
Instructies
Ui pellen en snipperen.
In grote (braad)pan olie verhitten.
Ui en spekblokjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Soepgroente en kool erdoor scheppen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
Bonen, Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met sap en 1/2 liter water erdoor roeren.
Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep overdoen in vier soepkommen.
Bestrooien met kaas, oregano en peper.
Serveren met bruin stokbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep