Verwarm de olie in een pan en fruit de ui met knoflook, gember en rode peper zachtjes gedurende 2 - 3 minuten.
Roer de kerriepoeder erdoor en bak al roerend nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur, roer regelmatig.
Roer de kokosmelk en zout erdoor.
Laat de linzen uitlekken en voeg deze toe.
Breng al roerend aan de kook.
Duw de serehstengel tussen de linzen en laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes sudderen.
Verwijder de serehstengel en voeg zout naar smaak toe.
Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de linzencurry in wijde kommen met basmatirijst en strooi er koriander over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken.
Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze kruidige curry.