Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsalade van Allerhande
AllerHande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
g
bloemkoolroosjes
▢
zout
▢
1
kleine
winterwortel
▢
4
stoneleeks
▢
2
bolletjes
gember
▢
2
eetlepels
azijn
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
sesamolie
Instructies
Voorbereiden:
Bloemkoolroosjes in kleinere roosjes verdelen en wassen.
In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar koken.
Intussen wortel schillen en grof raspen.
Stoneleeks in de lengte halveren en in stukken van ca. 3 cm snijden.
In zeef bloemkoolroosjes onder koud stromend water afspoelen.
Laten uitlekken en afkoelen.
In (sla)schaal bloemkoolroosjes en wortel door elkaar scheppen.
Gemberbolletjes fijnsnijden.
Azijn, olie, gember en suiker in (steel)pan doen en aan de kook brengen.
Warme saus door salade scheppen.
Salade ca. 1/2 uur wegzetten.
Bereiden:
Sesamolie over salade sprenkelen.
Salade omscheppen.
Garneren met stukjes stoneleek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade