Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde rettich met peterselie
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rettich
of ramanas
▢
1
bosje
peterselie
▢
klontje
boter
▢
1
el
tahin
sesampasta
▢
1
tl
citroensap
▢
zout
▢
evt.ueel
▢
1
tl
gemberwortel
vers geraspte of 1 teen knoflook, geperst
Instructies
Was de rettich en snijd de wortel in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.
Stoof de rettich in een laagje water in ongeveer 5 tot 10 minuten beetgaar.
Giet het kookvocht af en stoof de gekookte rettich nog een paar minuten in boter met een snufje zout en evt.
gem-berwortel of knoflook.
Meng tahin met ci-troensap en fijngehakte peterselie en roer dit door de rettich.
Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gekookte graansoort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker met stukjes olijven en tomaat er door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch