Gestoofde rettich met peterselie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rettich of ramanas
  • 1 bosje peterselie
  • klontje boter
  • 1 el tahin sesampasta
  • 1 tl citroensap
  • zout
  • evt.ueel
  • 1 tl gemberwortel vers geraspte of 1 teen knoflook, geperst

Instructies

  • Was de rettich en snijd de wortel in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.
  • Stoof de rettich in een laagje water in ongeveer 5 tot 10 minuten beetgaar.
  • Giet het kookvocht af en stoof de gekookte rettich nog een paar minuten in boter met een snufje zout en evt.
  • gem-berwortel of knoflook.
  • Meng tahin met ci-troensap en fijngehakte peterselie en roer dit door de rettich.
  • Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gekookte graansoort.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker met stukjes olijven en tomaat er door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch