Gestoofde rettich met peterselie
Ingrediënten
- 1 rettich of ramanas
- 1 bosje peterselie
- klontje boter
- 1 el tahin sesampasta
- 1 tl citroensap
- zout
- evt.ueel
- 1 tl gemberwortel vers geraspte of 1 teen knoflook, geperst
Instructies
- Was de rettich en snijd de wortel in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.
- Stoof de rettich in een laagje water in ongeveer 5 tot 10 minuten beetgaar.
- Giet het kookvocht af en stoof de gekookte rettich nog een paar minuten in boter met een snufje zout en evt.
- gem-berwortel of knoflook.
- Meng tahin met ci-troensap en fijngehakte peterselie en roer dit door de rettich.
- Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gekookte graansoort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker met stukjes olijven en tomaat er door.