Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene bonensalade
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
haricots verts
▢
150
g
peultjes
▢
150
g
snijbonen
▢
3
stoneleeks
▢
4
takjes
peterselie
zakje á 30 g,
▢
1
teentje
knoflook
▢
zout
▢
4
eetlepels
olijfolie,
▢
2
eetlepels
witte wijnazijn,
▢
1
theelepel
Franse mosterd
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Voorbereiden:
Haricots verts, peultjes en snijbonen schoonmaken en wassen.
Snijbonen schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
Stoneleeks schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
In kopje peterselie fijnknippen.
Knoflook pellen en met platte kant van mes platdrukken.
Bereiden:
In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Haricots verts en snijbonen toevoegen en ca. 5 minuten koken.
Peultjes toevoegen en alle bonen in nog ca. 3 minuten beetgaar koken.
Intussen in steelpan olie, azijn, mosterd en knoflook zachtjes ca. 2 minuten verwarmen.
Van vuur af knoflook verwijderen en oliemengsel met garde tot sausje kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bonen afgieten en overdoen in schaal.
Sausje erdoor scheppen.
Stoneleeks en peterselie erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade