Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamsalade met peultjes
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
peultjes
▢
1
blikje
flageolets
netto 400 g, Royal Mail,
▢
1
sjalotje
▢
2
plakken
belegen kaas
á ca. 100 g,
▢
250
g
hamblokjes
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
theelepels
Limburgse mosterd
Gulpener,
▢
zout
▢
peper
▢
snufje
suiker
▢
200
g
gemengde sla
Instructies
Peultjes wassen en schoonmaken.
In pan weinig water en zout aan de kook brengen.
Peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Peultjes in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen flageolets laten uitlekken.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
Van kaas korstjes afsnijden en in kleine blokjes snijden.
In kom olie, citroensap en mosterd tot sausje roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
Peultjes, sjalotje, flageolets, ham en kaas door elkaar scheppen.
Dressing erdoor scheppen.
Op platte schaal sla verdelen.
Salade op midden scheppen.
Serveren met bruine pistolets.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Jaargetijde:
Snel te maken